10/02/16

Kem Di Hutan Lipur Nuang



Hai ..Assalamualaikum w.b.t
Rindu pulak time ni...Best kot...Rasa slim je waktu ni...Tapi sekarang dah tak rasa slim..takde dah panjat2 gunung..Ini kem ketiga Mas..Kem ketiga diadakan di Hutan lipur Nuang.Mula2 kat tempat lain..tetapi disebabkan kejadian banjir yang berlaku di nogori sombilan tu..nda dapat pergi ke situ...so, kem diubah ke sini..kem ni lama sedikit dari kem sebelum-sebelum ni..3hari dua malam...takde la lama sangat..tetapi more experience i get from this camp..
Kem ini dikendalikan oleh kumpulan kami...Tak sama macam kem-kem sebelum ni..Makanan order sahaja.kami kena masak ..Penat sangat..Nasib AJK hadiah...tp kesian AJK makanan :P...hahaha..tapi semua AJK tolong menolong..Untuk kem kali ni..Barang memang banyak gila-gila teramat.BCoz what?


Khemah,pelampung,jacket keselamatan tu, tong air,periuk,air kotak..and more..kubis bawang ...
but..im happy...

kalau nak cerita satu satu, im think like im type a report.Hahaha..So.Mas cerita behind the scene jela.



yang ni gambar dalam hutan tersebut..Tanah licin, sebab bekas hujan.pacat banyak...Tapi seronok tengok depa takut ngn pacat..Wakakakaka.. Ada yang tergolek2 la..Licin.panjat jatuh..Nasib jalan duk depan...so..Jalan yang licin tu tak teruk la sgt..Ko bayang orang yang duk belakang..dah becak dah jalan..lg licin..So..think..



dah masuk hutan tu..tapi tak pergi sampai ke puncak pun...patah balik keluar..then bila dah keluar depa ajak masuk balik..Guest What kenapa masuk balik??
bcoz nak p sungai..I think sungai tu macam sungai chiling yang first kem pergi..but not...Sungai cetek sahaja..Macam sungai dekat rumah...Im feel So So je...Hahaha..tak rasa Wow..Nasib pulang tak masu hutan..keluar ikut jalan raya.rasa macam askar keluar hutan.



air sungai ni yang salurkan ke empangan selangor....Hujung sungai tu nampak la takungan air...Besar...takut tengok...air dia sejuk gila..Best...



eh..berani betul ambik gambar curi2..I ni pemalu..cover gelak..Kah3.



tak sangka..Kem ketiga merapatkan hubungan kami lagi..Dalam kem ni majoriti budak-budak sejarah,..Sejarah feat ekonomians,usahawanians...Hahahah
Best.depa ni sporting habis..

Ada video sketsa best..Nak tengok??
Line kat rumah tak berapa nak laju...Nak upload video..macam siput **** reverse ke belakang.

Ok thats all..Gambar tak berapa banyak.Sibuk ...

READ THIS :
image Kem Ke Sungai Chiling image
image Kem Ke Pantai Sri Murni Teluk Kemang, Port Dickson image

Thank for reading :)
Assalamualaikum
Sekian.



2 ulasan:

  1. seronok nampak eh! kerja yg byk kalau sama-sama buat...sikit je jadinyaa..tahniah sbb jd AJK! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. BETUL2... :) SERONOK..LEPAS STRESS ASSIGNMENT..wAKAKKA

      Padam